ÜRKüTLÜ KÖYÜ sarikaya yozgat
urkutlu koyumuzun Sitesi'ne Hosgeldiniz..

Eğer Üye İseniz Lütfen Giriş Yapınız, Eğer Henüz Üye Değilseniz Ve Forum’a Katılmak İstiyorsanız Üye Olabilirsiniz..!
ÜRKüTLÜ KÖYÜ sarikaya yozgat
urkutlu koyumuzun Sitesi'ne Hosgeldiniz..

Eğer Üye İseniz Lütfen Giriş Yapınız, Eğer Henüz Üye Değilseniz Ve Forum’a Katılmak İstiyorsanız Üye Olabilirsiniz..!
ÜRKüTLÜ KÖYÜ sarikaya yozgat
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ÜRKüTLÜ KÖYÜ sarikaya yozgat

koyumuzun forumu
 
AnasayfaPortailGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Kimler hatta?
Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 33 kişi C.tesi Ağus. 17, 2013 12:56 pm tarihinde online oldu.
En son konular
» CounTeR StRiKe Cs 1.5,1.6 SxeDe ÇaLıŞaN Cfg-Cs AiM CfG İnDiR
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptyPaz Ocak 08, 2012 3:47 pm tarafından Admin

» selam aleykum bende burdayim
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptyPaz Ocak 08, 2012 12:18 am tarafından Admin

» SOHBETTTTT
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptyPaz Ocak 08, 2012 12:16 am tarafından Admin

» Terim etkisi! 2-4 cimbom samsunda kazandi
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptyC.tesi Ocak 07, 2012 8:23 pm tarafından ilhami01

» Wheelman ViTALiTY PC Oyun
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptyC.tesi Ocak 07, 2012 7:58 pm tarafından ilhami01

» Cs 1.5 Hs ATaN Cfg Bu CfqyLe PaSo HS Atacaksınız!
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptyÇarş. Ocak 04, 2012 8:03 pm tarafından Admin

» CCleaner3.14.1616
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptyÇarş. Ara. 28, 2011 6:27 pm tarafından Admin

»  windows 7 DNS Ayarlarını değiştirme
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptySalı Ara. 27, 2011 10:42 pm tarafından Admin

»  Microsoft .NET Framework 1-2-3-4 (TÜRKÇE TEK PAKET)..
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptySalı Ara. 27, 2011 10:32 pm tarafından Admin

» Sothink SWF Decompiler 5.0 Build 503
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptySalı Ara. 27, 2011 10:27 pm tarafından Admin

» ibretlik bir olay Ahde vefa
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptySalı Ara. 27, 2011 9:55 pm tarafından Admin

» yozgat-tan-guzel-kareler-
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptySalı Ara. 27, 2011 9:54 pm tarafından Admin

» kurban bayraminiz mubarek olsun
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptyPtsi Kas. 15, 2010 7:45 pm tarafından Admin

» Kolbasti Yozgat Usulü
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptyC.tesi Mayıs 29, 2010 12:09 pm tarafından urkutlulu

» badr hari vs ruslan karaev "sanalturkum.com"05.12.2009
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptyPtsi Ara. 14, 2009 8:53 pm tarafından Admin


 

 ******'ün İlimizi Ziyaretleri

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
Admin
Kurucusu
Kurucusu
Admin


Mesaj Sayısı : 126
Nerden : fransa\
Points : 184
Reputation : 1
Kayıt tarihi : 17/12/08

Kişi sayfası
BAŞARI PUANI:
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Vote_lcap1500/1500Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Empty_bar_bleue  (1500/1500)
SEVİYE:
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Vote_lcap1500/1500Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Empty_bar_bleue  (1500/1500)
GÜÇLÜLÜK:
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Vote_lcap1500/1500Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Empty_bar_bleue  (1500/1500)

Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Empty
MesajKonu: ******'ün İlimizi Ziyaretleri   Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptyÇarş. Ara. 24, 2008 8:32 pm

******, Yozgata iki defa gelmiştir.

Birinci Gelişleri:

Ulu Önder ****** ;

Sivas Kongresinin sona ermesinden sonra İstanbul Hükümetinin gönderdiği Bahriye Nazırı Salih Paşayla görüşmek üzere Amasya'ya gittiklerinde, Amasya panayırında yapılan güreşte, kendisini alkışlayanlardan memnun kalıp, mülakata gelen Ruşen Eşref Beye;
Bak birader, böyle milletten nasıl ayrılırsın? Bu palaparelerin içinde perişan gördüğün insanlar yok mu? Onlarda öyle yürek, öyle cevher vardır ki olmaz şey! Çanakkale'yi kurtaran bunlardır. Kafkas'da Galiçya'da şurada burada aslan gibi çarpışan, mahrumiyete aldırmayan bunlardır. Şimdi bu adamcağızların seviyesini sosyal bakımdan yükseltmek herhangi bir hükümetçilik hırsından daha iyi değil midir? Bu insani mücadelelerin yanında siyasi mücadeleler bayağı kalır değil mi ya? Siyasi savaşların çoğu yararsızdır. Fakat toplumsal mesai her vakit için verimlidir. Bizim aydınlar buna çalışmalı, neden Anadolu'ya gelip uğraşmazlar! Neden milletle doğrudan doğruya temasta bulunmazlar! Memleketi gezmeli, milleti sevmek böyle olur. Yoksa sözde sevgi fayda vermez, derler.
Bu inançla ******'ün 29 Ağustos 1924'te Afyon'dan başladığı sonbahar yurt gezisi, Marmara'dan Karadeniz Bölgesine, buradan da Erzurum ve çevresinin uğradığı deprem felaketi dolayısıyla Doğu Anadolu'ya uzanmıştı.
******, Kayseri, Yozgat ve Kırşehir'den sonra Ankara'ya dönüyordu.
15 Ekim 1924'te yağmurlu bir gündü, ****** o gün Kayseri'den Yozgat'a geçecekti. Yozgat Valisi Aziz Bey, konukları almak üzere Kayseri'ye kadar gelmişti. Yağmur dinse mesele yoktu. Ne var ki, yıllardır böyle bir yağmur görülmemişti. Yollardan endişe edenler vardı. Aziz Bey: - Yozgat büyük kurtarıcıyı bu gün bu gece aralarında görmezse gözüne uyku girmez. Hareket edelim. Dedi. Öğleden sonra hareket ettiler. Gece geç vakit deyince Yozgat'a geldiler. O gece yediden yetmişe Yozgat ayaktaydı. Hem de yağmur altında ... Herkesin elinde bir fener vardı. Birkaç yüz atlı şehrin dışında ******'ü karşılayıp bir ışık seli Elekçi Yokuşundan Yozgat'a aktı. Yozgat Halkının ******'ten dilekleri yol, Hastaneye doktordan toplanıyordu. Kos koca Yozgat hastanesinde doktor olarak bir operatör vardı. İlçelerin hiç birinde doktor yoktu. ****** yanındaki milletvekillerine dönerek;
- İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki doktorları bütün milletin hayatı ve sağlığı ile ilgilendirmek çarelerini bulmalıyız. Bu böyle olmaz, dedi.

İkinci Gelişleri:

Korkunç bir kış günü ****** sabaha karşı şu emri verdi: Bu kışta kıyamette memleketin ne halde olduğunu görmek istiyorum. Otomobiller gezmeye çıkacağız. O sene kış o derece şiddetliydi ki, yollardan değil otomobillerin kurtların dahi geçmesi zordu. Buna rağmen , Kırşehir istikametinde yola çıkıldı. Yoldan bin bir güçlükle hatta, ****** ün otomobilinin batığa saplanması ve bizzat bir ara kendisinin bile itmeye mecbur kalması durumuyla ilerliyorlardı. Sonunda, zorluklar içerisinde Kırşehir e varıldı. Şehrin kapısında Vali Bey, frakını ve silindir şapkasını giymiş bir şekilde ****** ü karşılıyor. ******, Vali Bey, bu kıyafet nereden icap etti diyor. Vali, Efendim, yol ve erkan diye söze başlayacak oluyor. ******, hemen sözünü kesiyor, Bilmek lazım olan bu yol değildir. Bizim geldiğimiz yoldur diyor. ****** Kırşehir den Yozgat a gelirken daha vilayet hududunda Vali Bekir Sami, Kamyon ve yol açma ekipleriyle Ata yı karşılayınca, Ata nın ilk hükmü şu oluyor: İşte , yol bilen vali böyle olur

2 Şubat 1934 günü Yerköy İstasyonunda geceyi geçiren ******, resmi bir karşılama yapılmamasını tebliğ etmesine rağmen Yozgat Halkı, hazırlanıp bir heyet olarak şehrin namına Yerköy e gitmiştir. Yerköy den hareket edildiğini işiten Yozgat lılar şehir hudutlarının çok ilerisinde Ata yı karşılamaya çıkmışlardır. Ata, Sarayköy den geçerek 3 Şubat 1934 Cumartesi günü saat 16.20 de şehre girmiştir. Heyecanla bekleşen halkın coşkun alkış tufanı Yaşa, Varol çığlıkları içinde Ata, otomobilinden inmiştir. Akşam karanlığı basmasına rağmen halk soğuk ve karlı havada Ulu Önder i bir daha görmek için Vilayet Konağı nın etrafından ayrılmamıştır.

Yozgat Halkı asil sevgilerini göstermek, alkışlamak amacıyla gece muazzam bir bir fener alayı tertip etmiştir. Beli bükük yaşlılardan, levent yapılı gençlere kadar halkın bir sel gibi aktığı bu olay, önde Halkevi bandosu eşliğinde ve tezahüratla Vali Konağı nın önüne gelince, bu sınırsız heyecana karşılık Atatük: Çok mütehassıs oldum. İçimden cidden tatlı sevincin heyecanı var. Yozgat ın yüksek ve asil halkına teşekkür eder, istirahatları dilerim demişler, fener alayındakilerin coşkun heyecanı sonunda ******, Yozgat ta bariz bir canlılık var. Ne güzel samimiyet ve heyecan gösterildi. Hitabelerdeki olgunluk, gençliğin ve halkın duygularını kuvvetlen ifade etti. İltifatlarında bulunmuşlardır.

****** bu esnada Vali Bekir Sami Bey e de: Geçmişteki hizmetlerinizi bilirim. Bugünkü faaliyetlerimizin verimli neticelerini yerinde gözümle gördüm. Teşekkür ederim. Arzu ederim ki, Bekir Sami yanına bütün bu havalinin öz Türklerince Şahika manasında olan Baran soyadını alasınız. Size yakışan da budur demişlerdir.
******, vilayet hakkında bilgi aldıktan sonra Vali ye: Hükümet merkezinin yanı başında havası ve suyu ile bedii manzara ve tarihi harabeleriyle, faydalı kaplıcalarıyla mühim bir şehir olan Yozgat ımızın imar yolunda ilerlemesinin her şeyden önce Yerköy - Yozgat yolunu asfalt yapılmasını, Çamlığın dışarıdan ziyaretçi celbedecek bir hale getirilmesi için ihtiyaca kafi binalar yaptırılmasını ve Çamlıkta kendilerinin de bir köşk yaptırmak istediklerini, kaplıcaların medeni ve asri ihtiyaçlara göre ıslahını emir ve işaret buyurmuşlardır.
Halkın, kendisinden ayrılmış acılarını hisseden ******, tekrar gelir sizlerle daha çok konuşurum. Hele güzel Çamlığımızda mutlaka kalmak isterim diye Yozgat lıların gönlünü almışlardır.

Yozgat şehri ve kahraman halkı şerefli Cumhuriyet Tarihimizdeki mutlu yaşayışını, Cumhuriyetle birlikte sonsuza dek sürdürecektir.

Çapanoğlu İsyanı

Çapanoğlu isyanı; Milli Mücadele yıllarının başında çıkan bir olaydır. Bu hareket, çapanoğulları ailesi dışında başlamış, daha sonra bir anlamda bu aile, isyanın içerisine çekilmiştir. Bu nedenle de bu olaya Yozgat İsyanı değil de Çapanoğlu isyanı denilmiştir. Bu geniş ailenin sadece bir kısmı isyana teşebbüs etmiş, diğerleri tamamen olayın dışında kalmıştır. Zaten, Yozgat halkı da bu olayı hiç benimsememiş, hatta Milli Mücadele nin başarışa kavuşması için gayret sarf etmiştir. Çapanoğlu İsyanı nın lideri konumunda olan Edip, Celal ve Halit Bey ler Çapanoğlu Süleyman Bey in üçüncü kuşaktan torunu olan Hacı Osman Nuri Bey in oğullarıdır. Hacı Osman Nuri Bey in dördüncü oğlu olan Salih Bey ise, bu hadisenin tamamen dışında kalmıştır.
Çapanoğlu İsyanları nın genel olarak üç sebebi üzerinde durulur:

1- Çapanoğlu Celal Bey lerin İttihat ve Terakki Partisi nin kötü muamelelerine maruz kalmaları nedeniyle Anadolu nun kurtuluşu için başlatılan Milli Kurtuluş hareketini bir İttihat ve Terakki hareketi olarak değerlendirmeleri

2- Daha önce Anadolu daki ayanlar arasında en güçlü olan bu ailenin nüfuzu oldukça büyüktü. Son zamanlarda nüfuzunu yitiren bu ailenin tekrar aynı güce ulaşmanın yollarını aramış olmaları

3- Yozgat ta daha önceleri Celali, Baba Zünnûn ve Baba i gibi isyanlar da yaşanmıştır. Bu isyanların hemen hepsi çeşitli inançların istismarı şeklinde ortaya çıkmış olup, mevcut idareyi ele geçirmek gibi bir hedefleri de yoktur. Çapanoğlu İsyanı nı da bir an böyle düşünülecek olursa, bunların Kuvâ-yi Milliye yi desteklemeleri gerekirdi. Fakat durum aksine tezahür ettiğine göre bu hadisenin sebebinin farklı olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır.

Mustafa Kemal Paşa Erzurum ve Sivas Kongrelerinden sonra Ankara ya gelerek Heyet-i Temsiliye nin Kuva - yı Milliye hareketini tam olarak yürütebilmek için Milli Kurtuluşa taraftar görünmeyen bazı kişileri görevlerinden almıştır. Bu kişiler arasında, Afyon Mutasarrıfı Çapanoğlu Celal Bey in yerine Muhasebeci Arif Hikmet Bey, Yozgat Mutasarrıf vekili olarak tayin edilmiştir. Heyet-i Temsiliye Ankara da bir toplantı yapmış, yönetimi daha esaslı ve sağlam temeller üzerine oturtmak amacıyla 19 Mart 1920 de her tarafa telgraflar göndererek, bu iş için temsilci seçilip gönderilmesini istemiştir. Çapanoğlu Celal ve Edip Bey ler bu seçime, Padişaha bir isyan olarak değerlendirerek karşı çıkarılsa da, Yozgat Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, Çapanoğullarının bu itirazlarını dikkate almadan temsilcileri seçmişlerdir. Bölgedeki ilk huzursuzluklar Yozgat dışında, Yenihan (Han-ı Cedit=Yıldızeli) da ortaya çıkmıştır. Yenihan İsyanını başlatanların ele başısı durumunda olan Postacı Nazım ve Kara Mustafa adlı iki kişi, Yıldızeli-Akdağmadeni arasındaki köylerde dolaşarak, İstanbul Hükümeti lehine propaganda yapmaya başlamışlardır. 14 Mayıs 1920 de Yıldızeli-Kaman Köyü nde toplantı yapan Postacı Nazım ve adamları Ankara Hükümetine karşı isyan ettiklerini ilan ederler. Bu olaylar karşısında hiç bir tedbir alamayan Yıldızeli Kaymakamı görevinden alınarak, yerine Jandarma Kumandanı İshanı Bey vekaleten atanır. Yıldızeli ndeki olayların gün geçtikçe büyümesi üzerine buraya Sivas tan bir süvari bölüğü gönderilirken asilerde boş durmuyor halkı sürekli kendi emelleri doğrultusunda Milli Hareket le ilgili olmayan sözlerle zehirlemeye devam ediyorlardı. Durumun gün geçtikçe kötüye gittiğini gören Sivasi 3. Kolordu Komutanı Albay Hüseyin Selahattin Bey, piyade taburunu Jandarma Binbaşı Kemal komutasında Yıldızeli ne, 10.Alayın ikinci taburunu Zile ye ve Tokat ta bulunan 3. taburu da yine Yıldızeli ne gönderir. Hadise oldukça büyümüş, bölgenin tamamını sarmış ve bu isyanların önlenebilmesi için bir hayli güçlük çekilmiştir. Ayaklanmalar üzerine gönderilen düzenli birlikler başarılı olamayınca Sivas Müdafaa-i Hukuk üyesi Halil Bey, 27-28 Mayıs 1920 de Yıldızeli nden Her tarafta idare makamları atıl ve ruhsuzdur. Acele imanlı ve fedakar kimseler idare başına geçirilmezse durum çok tehlikeli bir hal alacaktır diye heyet-i Temsiliye ye bir telgraf gönderir. Aynı günlerde Erkan-ı Harbiye idare başına geçirilmezse, durum çok tehlikeli bir hal alacaktır. demiştir. Aynı günlerde Erkan-ı Harbiye-yi Umumiye Reisi Albay İsmet Ankara dan gönderdiği emirde: Kaymakam ile birlikte mahalli bir kuvvet teşkiline başlanmasını ve bu kuvvetin silahlarının Kayseri Askerlik Dairesi Başkanlığından istenmesi için Akdağmadeni Askerlik Şubesi Başkanlığına talimat verilmiştir. diyerek, bu bölgenin huzurunun sağlanması için yine bölgedeki kuvvetlerden istifade edilmesinin istemiştir. Çünkü, bu yıllarda Batı Anadolu da Yunan ilerleyişi ile uğraşılmakta ve askeri gücün iç bölgelerde kullanılması istenmekteydi.
Bu arada Mustafa Kemal Paşa, Yıldızeli ve Zile de bulunan bazı kişileri uyarma ve olumlu fikirler aşılamak için bunların lideri konumunda bulunan Çelebi Efendi nin harekete geçirilmesi istemiştir. Bununla ilgili olarak Mucur Askerlik Şubesi Başkanlığı na talimat gönderilmiştir. TBMM üyesi olan Bektaşi Şeyhi Çelebi Efendi, hasta olduğunu beyan ederek böyle bir yardıma katılamayacağını ifade etmiştir. Ankara çevresinde bulunan kuvvetlerin Düzce isyan bölgesine gönderilmesi, Sivas taki 3. Kolordu nun önemli bir kısmının da Pontuşçuları takip etmesi, eldeki diğer taburların da ancak, şehirlerin iç emniyetini koruyacak durumda olması nedeniyle isyan bastırılamamış, Sivas ve Tokat gibi büyük şehirler de tehlikeye düşmüştür. Bunun üzerine İsmet Paşa, Kazım Karabekir Paşa ya bir telgraf göndererek, isyanın bastırılması için süvari birliği istemişse de, doğudaki Ermeni Meselesi yüzünden bu birlik gönderilememiştir. Duruma müdahale etmek için Gaziantep çevresinde bulunan Kılıç Ali Bey, 80 kadar adamıyla beraber 1 Haziran 1920 de Yozgat a gönderilmiştir. Mehmet Hulusi Efendi ,Yozgat a gelen Kılıç Ali Bey e Çapanoğullarının tutumlarını anlatmış, Kılıç Ali Bey de bir tedbir olması amacıyla kendisine anlatılanları Ankara ya bildirmiştir. Celal ve Edip Bey lerin evlerini de göz hapsinde tutmaya başlamıştır. Yozgat ta olup bitenleri öğrenen Çapanoğlu Halit Bey, oturduğu Arapseyfi Köyü nden Yozgat a gelmeye karar verince, işlerin büyüyeceğinden endişelenen Kılıç Ali Bey, müfrezesini alarak Boğazlıyan a çekilmiştir. Mustafa Kemal Paşa, Çapanoğullarının tutumlarından tatsız bir sonuç çıkmaması için, Yozgat Mebuslarından; Çapanoğullarının, memleketin içinde bulunduğu durumu anlatmalarını ve bu yanlış tutumlarından vazgeçmelerini sağlamalarını istemiştir. Bunun üzerine Süleyman Sırrı ve Rıza Bey ler Yozgat a gelmişler durumu Çapanoğullarına anlatmışlarsa da, onları ikna edememişlerdir. Bu tavır üzerine olaya karışan Çapanoğullarının tutuklanarak Ankara ya gönderilmesi istenmiştir.
Erkan-ı Harbiye-yi Umumiye Reisi Albay İsmet, 7 Haziran 1920 de Sivas taki 3. Kolordu Komutanı Albay Selahattin Bey e bu tutuklama emrinin yerine getirilmesi için duyuruda bulunmuş, Selahattin Bey de görevin ifası için Yozgat Mutasarrıf Vekili Arif Hikmek Bey i görevlendirmiştir. Arif Hikmet Bey Çapanoğullarının adamı olduğundan bu haberi Celal ve Edip Bey lere duyurması üzerine, bu kişiler 8 Haziran 1920 de ailelerini de yanlarına alıp, Yozgat ı terkederek Sorgun (Köhne) a giderek, küçük kardeşleri Halit Bey in güçleriyle birleşmişlerdir. Ertesi gün Yozgat ta sıkıyönetim ilan edilir ve Komutanlığına da Kılıç Ali Bey getirilmiştir. Yozgat ın dışında bulunan ve isyan etmeye karar veren Çapanoğulları yanlarına taraftar toplarken, Tokat ve Zile dışında bulunan Postacı Nazım ile de irtibat kurmak suretiyle ondan yardım almayı düşünürler. Çapanoğulları, 13 Haziran 1920 de Sorgun u, 14 Haziran da da Yozgat ı ele geçirirler. Yozgat ;a giren kişilerin elebaşıları arasında Çapanoğlu Celal ve Edip Bey ;ler ile Halit Hakkı, Salih Şekip, Mahmut İhsan ve Muhlis gibi kişiler de bulunmaktaydı. Zaten, olayı organize edenler de bunlardı. İsyancılar, 23-24 Haziran da Boğazlıyan a saldırarak, Kılıç Ali Bey in buradan çekilmesine neden olurlar. Bu olay isyancılara cesaret vermiş, çevreden kendilerin yeni katılımlar olmasını sağlamıştır. Asilerden bir grup da, 16 Haziran da Alaca yı ele geçirir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://urkutlukoyu.yetkinforum.com
*mikail*
Moderatör
Moderatör
*mikail*


Erkek
Mesaj Sayısı : 263
Yaş : 28
Nerden : fransa/la cluse
İş/Hobiler : college
Lakap : lefashion
TUTUGU TAKIM : Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Gs10
Ruh Hali : Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Yurekl10
Points : 262
Reputation : 0
Kayıt tarihi : 14/03/09

Kişi sayfası
BAŞARI PUANI:
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Vote_lcap0/0Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Empty_bar_bleue  (0/0)
SEVİYE:
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Vote_lcap0/0Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Empty_bar_bleue  (0/0)
GÜÇLÜLÜK:
Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Vote_lcap0/0Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Empty_bar_bleue  (0/0)

Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri Empty
MesajKonu: Geri: ******'ün İlimizi Ziyaretleri   Atatürk'ün İlimizi Ziyaretleri EmptyCuma Mart 20, 2009 8:08 pm

sagol eline saglik guzel olmus
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
******'ün İlimizi Ziyaretleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ÜRKüTLÜ KÖYÜ sarikaya yozgat :: MEMLEKETMİZ :: YOZGATIMIZ hakkInda-
Buraya geçin: